пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Семінар «Імідж сучасної бібліотеки для дітей та шляхи його формування»

      24 листопада відбувся обласний семінар-практикум заступників директорів районних ЦБС по роботі з дітьми «Імідж сучасної бібліотеки для дітей та шляхи його формування» на базі Калуської міської бібліотеки ім. Т. Шевченка. 
      Учасників семінару радо зустрів колектив бібліотеки та директор ЦБС Наталія Воробець, яка познайомила гостей з надбаннями та здобутками бібліотеки, відзначила цікавий досвід роботи бібліотеки в обслуговуванні користувачів, автоматизації бібліотечних процесів, діяльності клубів за інтересами та впровадженні інноваційних форм роботи.


     Відкрила семінар-практикум  директор обласної бібліотеки для дітей Ірина Тацакович, яка проінформувала присутніх про роботу бібліотек для дітей області у новому форматі, відзначила креативність та цікаві новації в діяльності бібліотек. Завідувач науково-методичним відділом ОБД – Марія Костів запропонувала  консультації-візуалізації «Функції дитячих бібліотек у сучасному інформаційному просторі».
      Згідно плану семінару про діяльність бібліотек для дітей Рожнятівщини на тему «Сімейне читання, родинне виховання в бібліотеках для дітей – від теорії до практики» доповідала заступник директора по роботі з дітьми Рожнятівської ЦБС Галина Курташ. Вона зосередила свою увагу на зонуванні бібліотеки як однієї з умов створення сприятливої атмосфери для кожної дитини, розкрила тісну співпрацю бібліотечних працівників, маленьких читачів та їхніх батьків. Галина Михайлівна розповіла, що найголовнішим завданням бібліотеки є розвиток сталого читацького і культурного світогляду, всебічної підтримки престижу читання. За допомогою мультимедійної презентації продемонструвала проведення заходів, здатних викликати інтерес до спільного читання: «Мама, тато і я - читаємо «Кобзаря, родинне свято «Щаслива родина - процвітаюча країна», майстер-класів, на яких діти презентують свою творчість, організація дозвілля дітей під час літніх канікул «Літо з книгою», проведення флешмобів «Як пройти в дитячу бібліотеку», «Спитаємо жирафу, якого ми росту»; акцій «Міняю повітряну кульку на віршик», «Сонячне майбутнє дітей України».


     Про «Психологічний мікроклімат сім’ї, родини та бібліотеки у формуванні культури читання» доповіла Надія Дідик – завідувач Центральної бібліотеки для дітей №1 м. Коломиї.
       Підводячи риску професійної зустрічі учасники семінару активно обговорювали почуте і побачене, ділились своїми враженнями, побажаннями та мріями на майбутнє.