суботу, 19 грудня 2015 р.

До дітей Рожнятівщини завітав святий Миколай

      17 грудня 2015 року, з ініціативи соціальних структур райдержадміністрації, бібліотечних та клубних працівників району та з благословення отця-декана Рожнятівського деканату Василя Пастуха, в Рожнятівському районному Народному Домі відбулося святкове дійство «Ой, хто, хто Миколая любить» для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців спеціалізованої школи-інтернат смт. Перегінськ, дітей, з числа сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та дітей воїнів АТО. 


      Учні Рожнятівської дитячої школи мистецтв (керівник Надія Михайлівна Турчин) підготували пісенно-театральний вернісаж «Доброти свіча». Талановиті діти співали пісні про Миколая, жартували про чемних і нечемних дітлахів, розказували вірші і танцювали. 


      Святий Миколай зі своїми помічниками – маленькими ангелятами вручили дітям подарунки – дитячі молитовники та листівки-побажання від святого Миколая. Відрадно, що після свята, на всіх гостей вдома чекали солодкі дарунки від соціальних служб району. 


       На завершення працівники Рожнятівського будинку дитячої та юнацької творчості провели для дітей різні конкурси і вікторини.
       День святого Миколая – світле і радісне свято. З його приходом кожен сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії. Нехай добрий і щедрий Миколай принесе радість і втіху дітям, щастя, добробут і благополуччя у кожну родину, мир і спокій рідній Україні.

суботу, 12 грудня 2015 р.

«Перші кроки до успіху»: розвиваємо творчі таланти дітей

      10 грудня 2015 року в обласній бібліотеці для юнацтва м. Івано-Франківськ проходила лабораторія творчої майстерності обдарованої молоді «Перші кроки до успіху».


      Мета заходу – засобами бібліотечного впливу розкрити та показати розвиток творчого потенціалу талановитої молоді Прикарпаття. 
      Сьогодні талановиту молодь недаремно називають інтелектуальною елітою нації. Саме її сміливі ідеї, нестандартні рішення, оригінальне світосприйняття змінюють психологію, настрої, спосіб життя як окремих людей, так і суспільства в цілому.
       На творчій імпрезі достойно представляли Рожнятівщину Оксана Комар, Ніна Павлів та Микола Король. Вони своїми творчими доробками  та ідеями приємно здивували гостей та поціновувачів народної творчості.


       Оксана Комар – учениця 10 класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст., презентувала свої власні вірші, які, як сказав член журі, письменник Ярослав Ткачівський заслуговують особливої уваги та пообіцяв надрукувати їх в журналі «Перевал».
       Ніна Павлів – юна художниця, учениця 8 класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Рожнятівської ДШМ, представила свої художня полотна, на яких зображені весняні пейзажі та Матінка-Україна.
       Микола Король – учень 10 класу Перегінської ЗОШ №2 І-ІІІ ст., презентував своє захоплення у техніці паперопластики «Цікавий світ орігамі».
      Оцінювало творчі роботи компетентне журі. Всі учасники лабораторії творчої майстерності нагородженні дипломами, сувенірами, а Рожнятівська районна бібліотека отримала подарунковий набір книг для своїх користувачів.
       На завершення всіх учасників лабораторії щиро привітала директор обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган. Вітаючи юних митців з виставкою, директор охарактеризувала її, як свято молодості, яскравих ідей та гармонії. Плідна співпраця бібліотеки та творчої молоді зайняла гідне місце у культурному просторі. Директор також побажала усім міцного здоров’я, творчого зростання, нових цікавих проектів. 
      «Нехай усе задумане здійснюється, а мрії стають реальністю, процвітання, мирного неба над головою, здоров’я, оптимізму, витримки та вагомих, плідних результатів на благо України» – звучали щирі побажання від членів журі та почесних гостей зустрічі.


      Талановита молодь – це майбутнє нашої України. Адже робити світ прекрасним – це так просто!

середу, 2 грудня 2015 р.

Ми проти СНІДу! Ми за життя!!!

      Проблема ВІЛ/СНІДу є, на жаль, актуальною та гострою для нашого суспільства. Темпи зростання кількості ВІЛ інфікованих вражають, адже кожні 12 секунд одна людина інфікується, а кожні 16 секунд одна людина помирає…
     Тому з метою проінформувати про можливі шляхи передачі ВІЛ інфекції та засоби захисту, у Рожнятівській районній бібліотеці для дітей було організовано викладку-роздум «Ми проти СНІДу! Ми за життя!!!», де юні користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з літературою, а також переглянути відео-сюжети по даній темі. На завершення бібліотекарі роздали читачам  пам`ятки користувача, де записані прості правила безпеки, які потрібно знати і дотримуватись кожному.