четвер, 27 вересня 2018 р.

«Родинне зернятко» - багате на таланти: на Рожнятівщині на святі Дня усиновлення дітки демонстрували свої вміння та вчилися готувати мило ручної роботи

     З нагоди відзначення в районі Дня усиновлення, служба у справах дітей райдержадміністрації спільно із районною дитячою бібліотекою  25 вересня організували та провели свято «Родинне зернятко» для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та вихованців Перегінської спеціальної школи-інтернату.
     В цей день в бібліотечній світлиці було людно і весело. Діти розповідали про себе, ділилися враженнями від зустрічі, декламували вірші, демонстрували вироби і малюнки, які заздалегідь разом із опікунами підготували для свята. Гості заходу - голова районної ради Василь Рибчак та заступник голови районної державно адміністрації Богдан Яковина привітали присутніх та пообіцяли робити все можливе, щоб сім’ї, де виховуються дітки з особливою долею, відчували підтримку.
     Родзинкою заходу став майстер-клас з приготування мила від гостя із Львівщини, технолога з виготовлення косметичної еко-продукції Назарія Ваня. Діткам було надзвичайно цікаво спостерігати за процесом «варіння» мила. Учасники ліпити свій власний виріб, який забрали додому, а на згадку про зустріч подарували синьо-жовтий прапор з автографами та побажаннями.
     На свято «Родинне зернятко» завітали працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Директор центру Оксана Гаєвська відзначила тісну співпрацю. Бо й справді, соціальні служби району, як одна велика родина. Вона також подякувала за гостинність працівникам бібліотечної системи, привітала з професійним святом Дня бібліотекара та вручила подяку. Старший інспектор ювенальної превенції Олег Янків провів бесіду з дітьми із правовиховної роботи, а начальник відділу охорони здоров’я та соціальної політики Брошнівської ОТГ Олеся Зорій перейняла естафету від соціальних служб району і пообіцяла робити все можливе для попередження бездоглядності та безпритульності в межах їхньої громади.
     Забави, вікторина від господарів бібліотечної світлиці, частування солодощами від спонсорів свята – громадської приймальні «Блок Петра Порошенка «Солідарність» справді сприяли дуже теплому спілкуванню. Завершили свято флешмобом «Україна починається з Тебе». Гаряче серце – символ любові і родинного затишку, дітки обклеїли маленькими сердечками, які символізували частинку дитячої мрії.
      Свято справді вдалося на славу. Начальник служби у справах дітей Віталія Попович наголосила, що саме такі родинні зустрічі допомагають визначити основні напрямки роботи соціальних працівників, хто з діток потребує більшої уваги, які клопоти у сімей. Вона також подякувала опікунам та піклувальникам за турботу та виховання. Адже народна мудрість вчить: якщо маєш плани на рік – сій зерно, якщо маєш плани на десятиліття – посади дерево, якщо маєш плани на віки – виховуй дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар