пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Бібліотечний урок «Світ дитячої періодики»

     6 грудня до дитячої бібліотеки разом із батьками завітали учні 3-А класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. (класний керівник – Мирослава Євстахіївна Гумінська)  на бібліотечний урок «Світ дитячої періодики».
     В наш час дитяча періодика здатна замінити дитячі енциклопедії, задачники, розмальовки, адже багато журналів особливу увагу звертають саме на розвиток інтелекту школяра, його творчих здібностей. 
     Читання дитячої періодики переносить дитину в світ ігор, розваг, вчить цікавитися новими подіями, перейматися суспільними проблемами, брати участь у спільній справі (конкурси, вікторини, колекціонування), а значить готує її до активної життєвої позиції. 
      У дитячих журналах можна знайти корисну та цікаву інформацію «про все на світі». На їх сторінках багато пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, які допомагають у навчанні, вчать логічно мислити, відкривають таємниці навколишнього світу, дають можливість весело і змістовно провести дозвілля, навчитися робити цікаві речі.
     На бібліотечному уроці діти у цікавій формі розповідали про відомі їм дитячі видання, улюблені рубрики в дитячих журналах. А бібліотекарі в свою чергу провели з дітьми в цікаву вікторину, розповіли про походження слова «газета» та «журнал».
 

      Школярі визначили для себе  «Топ-5 найпопулярніших дитячих журналів».
 
      Із великим задоволенням діти вибрали  для себе газети та журнали і з радістю розійшлись по своїх домівках, щоб швидше їх прочитати і повернутись знову до бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар