четвер, 6 лютого 2020 р.

Сторінками Біблії

      6 лютого 2020 року із благословення отця декана Василя Пастуха церкви Різдва Христового у світлиці Рожнятівської бібліотеки для дітей школярів зібрали  «Голосні читання Біблії».
     В цей день до бібліотеки завітали учні 3-Б класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (класовод Туз Надія Василівна).
      Традиційно зустріч розпочали молитвою. На цей раз зустріч була дещо не традиційною, адже частина учнів, що завітали до бібліотечної світлиці, були присутні на читаннях Біблії уперше. Бібліотекар Смикуліс Соломія Степанівна разом із отцем деканом Василем Пастухом ознайомила дітей із метою біблійних читань. Пригадали перші розділи із Біблії: «Створення світу, «Створення людини», «Вигнання з Раю», які дітки уже знають та зупинили свою увагу на біблійній історії «Каїн та Авель»,  історії першого братовбивчого гріха.
 
 
     Отець Василь доступно пояснив дітям прочитане, допоміг їм зрозуміти складні місця, запросив їх до спільного обговорення почутого. Діти уважно вслухалися у кожне прочитане слово, розмірковуючи та уявляючи все що відбувалося в цій історії. 
     Важливим у нашому сьогоденні є те, що такі розмови із священником допомагають дітям зрозуміти Біблію, допомагають спілкуватися з Богом та підготуватися до дорослого життя, що так стрімко до них наближається.

Немає коментарів:

Дописати коментар