пʼятницю, 16 травня 2014 р.

Знайомство з новою книгою для дітей Віри Багірової «Тарасова Україна».

«Спасибі кажем Богу за Тараса, що вічним полум’ям горить у нашім часі!»
Віра Багірова


    Бібліотеки Рожнятівщини продовжують організовувати цикл заходів присвячених 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка. 15 травня в центральній бібліотеці для дітей відбулась виставка однієї книги «Тарасова Україна», під час якої учасники заходу мали змогу ближче познайомитися з творчістю Віри Багірової, переглянути віртуальну мандрівку «Тарасовими шляхами» та виставку дитячих малюнків до творів Великого Поета.
     Мандруючи сторінками нової книги, діти по-новому відкрили величну постать Тараса Шевченка. В книзі авторка Віра Багірова представляє багато пізнавального матеріалу для святкування ранків, відкритих уроків. Вона вперше в українській дитячій літературі подає Великого Кобзаря як глибоко релігійну людину. «Милий Боже», «Святий Боже», «Господь Бог мій» – так з великою любов’ю і пошаною звертається у своїх поезіях до Бога Тарас Шевченко. Саме ці Кобзареві твори в є неперевершеними, бо, майже, кожна сторінка «Кобзаря» – це палкий заклик любити свій народ і край. 
     Цінною насамперед книга є тим, що при її укладанні використано авторські вірші, оповідки, пісні та п’єси про геніального сина українського народу, які вимальовують цілісну картину життєвого і творчого шляху Кобзаря. Він постає перед нами як жива людина, як Пророк.
     Протягом заходу діти ближче познайомились з творчістю дитячої письменниці Прикарпаття Віри Багірової. Невимушена атмосфера налаштувала юних поціновувачів поезії на дружню розмову. Кожен малюнок відтворив у пам’яті дітей улюблені вірші Кобзаря, які вони з задоволенням декламували.
    Спасибі кажем пані Вірі за все, що «писано талановито, сильно й дуже мудро, й найпростіш».

Немає коментарів:

Дописати коментар