пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Флешмоб «Вишиванка єднає Україну»

     18 травня 2017 року до Всесвітнього дня вишиванки на центральній площі селища Рожнятів відбувся флешмоб «Вишиванка єднає Україну» до організації і проведення якого долучилися і працівники Рожнятівської дитячої бібліотеки.
     Сонячний і теплий день сприяв велелюддю краян у барвистих бойківських вишиванках.
      Cвяткове дійство до Дня вишиванки розпочав молитвою отець-декан Василь Пастух.
      Голова районної ради Василь Ярославович Рибчак та заступник голови Рожнятівської РДА Богдан Михайлович Яковина привітали всіх присутніх, побажали безхмарного мирного неба, а Україні – кращого майбуття і процвітання в Європейській великій родині.
     Піднесено і щиро вітали гостей діти - учні Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст., які великою дружною шкільною родиною разом зі своїми вчителями з синьо-жовтими прапорцями  в руках натхненно декламували вірші, співали патріотичні пісні і завзято танцювали.
     На завершення святкового дійства працівники дитячої бібліотеки взяли участь у  флешмобі «Вишиванка єднає Україну», до якого активно долучилися присутні на святі. Учасники флешмобу виклали з вишитих рушників кожну букву слова «Рожнятів». А діти, взявшись за руки, утворили живе неперервне коло єдності України.
З нагоди свята в Рожнятівській районній дитячій бібліотеці організовано виставку «Вишиванко моя чарівна…», на якій було представлено друковані видання, в яких зібрано різноманітні типи та види української вишивки. Гості, що завітали до світлиці дитячої бібліотеки мали змогу ознайомитися з найрізноманітнішими техніками вишиття, поспілкуватися та помилуватися найріднішим кожному із нас – нашою історією, традиціями та любов’ю до своєї України.

Немає коментарів:

Дописати коментар