пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Інформаційна підтримка ЄС бібліотек для дітей та юнацтва

     2 та 3 квітня 2020 року по всій Україні пройшов 2-ох денний вебінар «Проєкт ЄС для бібліотек для дітей та юнацтва України, створення куточків ЄС в бібліотеках». Бібліотекарі Рожнятівської районної бібліотеки для дітей теж взяли участь у вебінарі.
      Метою та завданням першого такого вебінару є «Інформаційна підтримка ЄС бібліотек для дітей та юнацтва», показати, що таке дистанційна комунікація та її можливості, як виглядає «Куточок ЄС» в бібліотеках та інформаційно-методичні матеріали, які в нього входять. Висвітлення успішних прикладів створення куточків, серед яких і куточок Рожнятівської бібліотеки для дітей та як їх популяризувати. 
     Учасники дізналися про проєкти Європейського союзу в Україні; інформаційні ресурси Представництва ЄС (ютуб канал, фейсбук, твітер), взаємовідносини Україна-ЄС. Подано літературу про ЄС, взаємовідносини між Україною та ЄС
     Метою завданням другого вебінару стало висвітлення можливостей проєкту “Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні”. Тут детально зупинилися на про мережі ЄС в Україні: основні вкладки, зокрема вкладка про бібліотеки, яку інформацію там можна знайти; як зареєструватися на сайті, виставляти новини, вести блоги, шукати партнерів, а також окреслили можливості співпраці бібліотек з ЄС в Україні та впровадження спільних проєктів.


Немає коментарів:

Дописати коментар