четвер, 19 листопада 2020 р.

Горять свічки на серці україни

 "Горять свічки на серці України"


...Так не буде! Не має бути!

Скільки помилок не роби,

Та приходить прозріння раптом

І до волі встають раби.

Барикади любов тримають.

Цілий світ узяли в облогу.

Українці ми! – горда нація.

І відродимось! Слава Богу! ...

(уривок із вірша невідомого автора, учасника "Майдану")

21 листопада ...

День, коли патріотичний дух українського народу назавжди увійде в історію України та Світу. 

Саме з цієї дати розпочалася нова сторінка нашої історії. Люди обурені діями тодішньої влади вийшли на площу в знак протесту, тому що роками мріяли щоб угода про асоційоване членство України в Європейському союзі таки була підписана. Обурені не підписанням такої угоди, півтори тисячі людей дали початок так званій "Революції Гідності". Подія, що відбулася 30 листопада 2013 року, на якій жорстоко розігнали кілька сотень активістів, зокрема серед них переважно студентів, сколихнула всю Україну!

    З 1-го грудня в центр Києва почали з'їжджатися сотні тисяч людей, які намагалися відстояти свої демократичні права та свободи...

    У зв'язку з подальшими подіями, розстрілами на Майдані, 21 листопада Указом Президента України визнано Днем Гідності та Свободи, на честь початку цього дня двох революцій: "Помаранчевої революції" (2004 року) та "Революції Гідності" (2013 року). 

   



    Дні минають... і сьогодні у нашому невеличкому селищі Рожнятів, ми відзначаємо 7-му річницю Дня Гідності та Свободи.

    З нагоди відзначення цієї дати у Рожнятівській бібліотеці для дітей організовано книжкову виставку "Горять свічки на серці України", у якій відвідувачі можуть ознайомитися із задокументованими подіями та історичними даними як "Померанчевої" так і "Революції гідності".







Немає коментарів:

Дописати коментар