середу, 3 березня 2021 р.

Новинки літератури для допитливих та кмітливих

 Шановні користувачі!!!

Запрошуємо вибрати для себе літературу для кмітливих та допитливих!!!

Знайомтесь:

 Змістовні статті, просте викладення тексту, безліч чудових ілюстрацій, на яких усе детально показано, дозволяють легко засвоїти матеріал. Багато інформації подано у вигляді схем, порівняльних таблиць, графіків, діаграм. Із книжки можна дізнатись багато цікавого про мінерали, живу природу, їжу і ще цілу низку речей. Розглянуто склад мила, бензину, сірників, металевих монет; розповідається, наприклад, що таке телевізор з хімічної точки зору, чому феєрверк виходить кольоровим, чому ртуть рідка. У деяких розділах пропонується зробити дослід. Можна самотужки виготовити електромагніт, гоночну машину, настільний вулкан. Книжка написана з гумором, в ній повно дотепних рецептів. Один із рецептів розповідає, як власноруч зробити людину.


 Нова книжка із інтерактивної серії «Маленькі дослідники» пропонує зануритися в океанські глибини, відвідати арктичні води, доплисти до темних глибин з тамтешніми дивовижними мешканцями, а головне – розповідає, як вберегти цей неймовірний світ від забруднення. За допомогою книжки читачі зможуть весело й пізнавально провести час.
    Піднімаючи клапани-віконечка, малюки дізнаються про дивовижних істот та ареоли їхнього мешкання. З легкого та лаконічного тексту діти довідаються про тварин, що знаходяться під загрозою зникнення, відшукають затонулий корабель, пірнуть до коралового рифу тощо.
    Серія «Маленькі дослідники» призначена для дітей від 2 до 8 років. Незабаром також вийдуть друком нові книжки серії: «Транспорт», «Комахи» та «Ферма». Для маленьких читачів вже доступні: «Моє дивовижне тіло», «Світ тварин», «Динозаври», «Космічний світ». 


 Популярна енциклопедія про історію виникнення літаків. Зручний формат. Тверда обкладинка. Кумедні ілюстрації для дітей від 4-х рочків.


 «Як прокласти залізницю» — нова книжка чеського письменника і художника Мартіна Содомки, технічні казки якого стали бестселерами у багатьох країнах світу і полюбилися українським дітям. Автор запрошує читачів помандрувати в епоху, коли почали прокладати залізничні колії та виробляти перші поїзди. Разом із героями книжки читачі довідаються, як працює паровий двигун, як конструюють локомотив і як прокласти тунель та знайти найкращий маршрут для колії, а ще про те, що всі винаходи потрібно запатентовувати.        Однак на сторінках книжки читачів чекають не лише технічні таємниці, а й історія кохання юного інженера Макса до художниці Рахель, суперництво за право виготовляти локомотиви, перша мандрівка залізницею і навіть залізнична катастрофа, яка однак служить вдосконаленню поїздів, а не відмові від них.


 Тіло людини — надскладна конструкція.  Щоб зрозуміти, як воно працює зсередини та зовні, треба збудувати його, поринувши  у фантастичний світ клітин та органів. Лише так можна знайти відповіді на безліч запитань… 
  • Як рухається тіло людини? 
  • Як працює мозок і де «зберігається» пам’ять? 
  • Чому кровоносні судини сині, хоча кров червона? 
  • Чому люди мають різний колір шкіри? 
  • Як діють клітки-убивці? 
  • Коли ми чхаємо і чому в нас закладає вуха? 
  • Що таке ДНК? 
  • Як ми дізналися про тіло так багато? 
  • Що чекає на нас у майбутньому?

 Мистецтво всюди навколо нас — у парках, театрах, церквах, на стінах будівель і навіть у твоїй школі… І на сторінках цієї книжки, адже тут ти знайдеш визначні пам’ятки світового мистецтва, які зазвичай можна побачити лише в музеях. «Знайомство з мистецтвом для дітей» — унікальна нагода не лише торкнутися прекрасного, а й створити власний шедевр.


 Зазирніть у таємницю найвеличніших наукових умів, щоб побачити, як вони допомогли людству пізнати світ! Книжка містить ключову інформацію про наукові відкриття й теорії, викладену в формі стислих пронумерованих фактів. Захопливі відкриття й теорії - у 100 фактах, неймовірних ілюстраціях і дотепних малюнках. Прочитайте про блискучі ідеї математичних геніїв, приголомшливі дослідження астрономів і надзвичайних хіміків сучасності. Для дітей молодшого шкільного віку.


 Хто б подумав, що з них виростуть великі люди, коли вони були малими дітьми? Перед вами галерея портретів видатних особистостей, які залишили помітний слід в історії, літературі, мистецтві та науці, дарма що все починалося безладно. Згодом історія увінчала їх славою й охрестила геніями. Ці величні постаті фігурують у шкільній програмі як монументальні персонажі. У словниках і музеях бачимо суворочолих класиків із повними кишенями чеснот. Однак кишені бувають дірявими. Спробуй відкрити для себе ці гучні імена по-новому і дізнатися більше про їхні зухвалі юні роки…


 Пропонована книжка запрошує читача в неймовірний і чарівний світ мовознавства. У ній ви дізнаєтесь, що таке мова, скільки мов на світі, якими можуть бути мови цивілізацій інших планет, як розшифрували єгипетські ієрогліфи та багато іншого. Значну увагу приділено українській мові – нашому з вами духовному багатству. Крім української, згадано десятки інших мов, наведено багатий ілюстративний матеріал, у тому числі призабуту українську лексику, приклади з фольклору та художньої літератури. Видання адресоване учням, батькам, учителям, студентам, викладачам, усім, хто цікавиться мовними питаннями.


 Читання, письмо й арифметика — три кити всіх освітніх систем на світі. Однак ці предмети завжди чомусь вважають нуднуватими. Останнім часом Дж. К. Ролінґ доклала чималих зусиль, щоб читання вважалося крутим і веселим заняттям, і навіть надихнула багатьох дівчат і хлопців спробувати себе в ролі письменниць і письменників. І це супер! Але як там поживає бідолашна стара добра арифметика? Ну, по-перше, тепер її ніхто так більше не називає. Арифметика стала математикою. А британці навіть повну назву не вимовляють, а кажуть скорочено: maths (а американці ще коротше —math).


 Ця книга - чарівний ключ до брами дивовижного замку під назвою «Архітектура». Вона розкаже про неймовірні архітектурні подвиги, геніальні винаходи та дивовижні досягнення. Познайомить читача із найвідомішими будівлями світу. Книга розкаже про основні стилі архітектури та продемонструє їхній взаємовплив. А тих, хто бажає в майбутньому глибше пізнати цю царину - навчить креслити як справжній архітектор.

Немає коментарів:

Дописати коментар