понеділок, 7 червня 2021 р.

Всеукраїнський дитячий літературний конкурс "Творчі Канікули"

    

    З 2 червня по 15 листопада 2021 року проводитиметься 
Всеукраїнський дитячий літературний конкурс 
«Творчі канікули»

    Організаторами Конкурсу є: Національна секція Міжнародної ради з дитячої книги (UA IBBY), Національна спілка письменників України, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», Національна бібліотека України для дітей. Організаційно - методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека України для дітей. 
    Мета Конкурсу — сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів — любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові до рідної мови; розвиток естетичної свідомості,  здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей.
    Завдання Конкурсу — самоідентифікація дитини як невід’ємної частини українського суспільства; розвиток інтелектуального потенціалу України; пошук дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання; збереження культурної спадщини України, залучення широкого загалу дітей та підлітків до активної участі в культурному житті країни; підвищення культурного рівня дітей.

Умови Конкурсу

1. У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях: 

читачі-учні (вихованці) 11-13 років; 

читачі-учні (вихованці) 14-18 років. 

2. Конкурс проводиться у 7 номінаціях: 

o «Знайомтеся — це ми!»

o «Так, я люблю Україну» 

o «Природа — джерело натхнення та краси»

o «І в кожному із нас уже живе філософ!» 

o «Моя майбутня професія»

o «Безмежний світ моєї уяви»

o «Далі буде? Ні, «далі» — вже є!» 

3. Конкурс проводиться з 2 червня по 15 листопада 2021 року у три тури: перший – з 2 червня по 1 вересня районний, з 2 вересня по 15 вересня другий етап (обласний); третій підсумковий – з 15 вересня по 15 листопада в місті Києві. 

4. Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації.  

5. Творчі роботи подаються в електронному вигляді  до бібліотеки-філії для дітей селища Рожнятів до 1 вересня. Вимоги до роботи: обсяг не більше 10 сторінок у форматі Microsoft Word або RTF, шрифт – TimesNewRoman (12 розмір), 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А4, без ілюстрацій та додаткового оформлення.

6. Учасники-автори зазначають свої дані (ПІБ, вік, домашню адресу, контактний телефон) на останній сторінці конкурсної роботи (документ у формат Microsoft Word або RTF) та додатковим вкладенням (окремим файлом у форматі JPG) прикріплюють своє портретне фото. 

7. На Конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи. 

8. До участі у Конкурсі допускаються роботи, які відповідають даним умовам. 

Немає коментарів:

Дописати коментар