понеділок, 11 жовтня 2021 р.

Акція-застереження «Стоп – булінг»

        11 жовтня 2021 року до світлиці бібліотеки-філії для дітей селища Рожнятів завітали учні 8-А класу Рожнятівського ліцею, класний керівник Савчук Діана Василівна.

Зустріч була спрямована на те, щоб попередити між дітьми розповсюджений у сьогоденні боулінг. Основна відмінність булінгу від звичайного конфлікту – це систематичність неприйнятних дій. Справа в тому, що агресія, яку соціум часто сприймає як першу ознаку булінгу, насправді є нормальною реакцією людини на порушення її кордонів. І навпаки: якщо дитина не реагує на провокаційні дії, спрямовані на неї, дорослим варто звернути на це увагу.


Не кожна спірна ситуація потребує втручання. Ба більше, не кожен дорослий готовий свідомо входити в дитячий конфлікт, але є речі, які не можна пускати на самоплив – чимало дрібниць вказують на загрозу булінгу.

Конфлікти трапляються в будь-якому колективі, у цих ситуаціях діти вчаться ухвалювати рішення та домовлятися, вони корисні для їхнього розвитку. Натомість, булінг відрізняється систематичністю та наявністю об’єкта, на який спрямовується тривала агресія. У такому випадку вчитель має розуміти, що діти не можуть впоратися із ситуацією самі та потребують втручання дорослого.

Насамперед, варто пам’ятати, що булінг не виникає раптово, а є результатом нерозв’язаного вчасно конфлікту. Тож потрібно уважно спостерігати за тим, що відбувається в класі, відслідковувати ознаки конфліктних ситуацій та своєчасно допомагати вирішенню суперечок.

Діти уважно слухали, та вели цікавий діалог із працівниками бібліотеки. Розповідали про ситуації, які мали можливість спостерігати. Дуже відрадно, що зараз діти розуміють важливість таких бесід. Цікаво було почути розповіді дітей про те, що у ліцеї є психолог, який також розповідає їм про булінг та багато інших цікавих тем. 

Дякуємо учням 8-А класу та їхньому класному керівнику за участь у акції-застереженні "Стоп - булінг".

Немає коментарів:

Дописати коментар