пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

«Ми – українці»: скайп-спілкування з дітьми міста Баштанка

      21 квітня 2016 року в Рожнятівській районній бібліотеці для дітей у популярній в останній час формі скайп-спілкування в рамках проведення патріотичного проекту «Ми – українці» – до 25-річчя Незалежності України пройшов захід «Діти України!». Цього дня відбулось спілкування з районною бібліотекою для дітей м. Баштанка Миколаївської області. 
          На зустріч із друзями з Миколаївщини завітали директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак, колеги-бібліотекарі, учні та вчителі Рожнятівської ЗОШ, а також користувачі бібліотеки.


     Завдяки тісній співпраці бібліотеки з місцевою школою наш бойківський край представляла молодь Рожнятова. Різнобарвні вишиванки, колоритні віночки, бойківські строї додавали гарного настрою в живому спілкуванні.


       В інтерактивній скайп-зустрічі цікаву екскурс-подорож бойківським краєм провели учні 7-А класу – Кравець Тетяна, Зварич Тетяна та Яценко Тетяна. Про туристичні мандрівки стежками карпатських гір, найвищі вершини та назви гір центральних Горган знайомили своїх однолітків з Баштанки учні групи «Краєзнавець» Мердух Леся, Турчин Володимир, Коваль Ірина (8-А кл.)
      Кравець Тетяна та Герасимів Софія представили інформаційну довідку про унікальність флори і фауни нашого краю, а Турчин Володимир, Мердух Леся та Коваль Ірина описали друзям по спілкуванню ремесла та декоративно-прикладне мистецтво Бойківського краю, діяльність майстрів та умільців рожнятівщини: соломоплетіння у с. Небилів, виготовлення решіт у с. Липовиця, випічка короваїв та калачів, вишивання та ткацтво. А також показали готові вироби із соломи, представили вишивані рушники, а Головчак Юліана (8-А кл.) та Зварич Яна продемонстрували бойківський стрій.


       Молодші учасники зустрічі (учні 3-іх класів) Цуцман Настя, Самійлів Юля, Русин Мар’ян, Награда Юля словами віршів місцевих поетів розказали про любов до свого краю та його чарівну і неповторну красу. Авторський вірш «Моя Україно, мій краю рідний.» натхненно продекламувала Яцишин Настя.
      Учні 3-Б класу Гродзіцька Вікторія та Степан Петрівник поділилися із дітьми міста Баштанка своїми творчими доробками, розповіли про свою творчу діяльність на уроках та поза межами школи,а саме: як вони беруть участь у різних майстер-класах по виготовленню різних робіт з паперу, допоміжного матеріалу, бісеру, вишивки, виготовлення ляльок-мотанок.


      Мердух Леся (президент учнівського самоврядування школи), Турчин Володимир (голова класної родини 8-А кл.), Коваль Ірина розповіли про свою діяльність у школі, їх участь у різноманітних акціях, флешмобах диспутах, урочистостях, дійствах.
      А Данилюк Діана (7-А кл.) поділилася своїми враженнями про спільну роботу бібліотеки і школи, подарувала свої найщиріші вітання і продекламувала свій вірш «Україні».
      І, звичайно, щоб показати свою майстерність, любов до рідного містечка, бойківського краю, талановито і щирою душею учасники заспівали та подарували друзям із Баштанки пісні:
     «Батьківська земля» – Кравець Т, Герасимів С.
      «Україно – краю» учні 3-іх класів.
       «А ми дівчата - бойківчанки» – гурт старшокласників.
      Кравець Андрій, Курч Іванна, Литвин Софія, Хорт Вікторія, Витвицька Валерія, Івашків Яна подарувала для всіх мистецько-пісенну композицію «Діти України», у якій передали слова-гасла про те, що всі вони Діти України прагнуть миру, добра, взаємності, процвітання, дружби, товаришування. І за час спілкування завдячували героям, які відстоюють мир, Перемогу держави.

      Неодноразово прозвучало від них вигуки Слава Україні! Героям Слава!
     «Нехай усе задумане здійснюється, а мрії стають реальністю, процвітання, мирного неба над головою, здоров’я, оптимізму, витримки та вагомих, плідних результатів на благо України» – звучали щирі побажання від організаторів зустрічі заступника директора по роботі з дітьми Баштанської ЦБС Скрипник Наталії Олексіївни та заступника директора по роботі з дітьми Рожнятівської ЦБС Кутраш Галини Михайлівни.


      Талановита молодь – це майбутнє нашої України. Адже робити світ прекрасним – це так просто!

     Отож, онлайн-спілкування об’єднують дітей з різних куточків України, дають їм можливість ближче познайомитися і дізнатися про нашу Батьківщину через соціальні мережі. І таку можливість надають їм сучасні бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар