четвер, 27 березня 2014 р.

Районний конкурс «Найкращий читач України – 2014»

«…Дивною і ненатуральною здається людина, яка існує без книги»
Тарас Шевченко

    26 березня 2014 року у світлиці Рожнятівської центральної районної бібліотеки відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України – 2014», який проходив у рамках Тижня дитячого читання «Тато, мама і я – читаємо «Кобзаря». 
     У конкурсі взяли участь учні 6, 7, 8 класів (11-13 років), які представляли на розгляд журі свій читацький щоденник, у довільній формі розповідали про улюблену книгу поза шкільною програмою та відповідали на додаткові запитання по прочитаних книгах. 
     Для учасників конкурсу та гостей бібліотеки учні 6-А класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Анастасія Шумей, Леся Мердух, Аліна Попович і Тарас Шайко зіграли сценічну мініатюру із життя Тараса Шевченка «Моя доля» та виконали пісню «Реве та стогне Дніпр широкий». Дмитро Паламар з Рожнятова прочитав напам’ять вірш «Мені тринадцятий минало» і зачарував конкурсантів майстерною грою на скрипці. Власну поезію «Ми пам’ятаємо тебе, Тарасе» прочитала Лілія Бігун з Нижнього Струтина.  Дві сестрички з Ясеновця Лесів Світлана і Олександра декламували вірші Тараса Шевченка «І мертвим, і живим…» та Галини Комарової «Дума про Кобзаря».
     Переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2014» стали:
     І місце:  Портей Лілія (Сливки), Теркун Поліна (Брошнів-Осада), Кравців Роман (Нижній Струтин).
    ІІ місце:  Мердух Леся (Рожнятів), Васильків Ірина (Сваричів), Гринчак Діана (Ясень), Глинка Ганна (Перегінське).
     ІІІ місце:  Патрійчук Дана (Цінева), Попович Вікторія (Петранка), Мелевич Яна (Спас), Данилишин Діана (Небилів), Марчук Сергій (Рожнятів).

     За участь у конкурсі «Найкращий читач України – 2014» всі учасники отримали грамоти, цінні книги та солодкі подарунки.
     Члени журі привітали переможців, а голова журі – директор Рожнятівської ЦБС, заслужений працівник культури України Марія Василівна Рибчак подякувала усім конкурсантам за любов до книги, артистизм і творчий підхід до представлення улюблених книг, зазначила, що книжка – це широкий світ, це розуміння того, що таке добро і зло та побажала, щоб книга була вірним другом на протязі усього життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар