середу, 26 березня 2014 р.

Тиждень дитячого читання. День другий

     25 березня 2014 року у світлиці Рожнятівської бібліотеки для дітей, в рамках Тижня дитячого читання, юні користувачі вже другий день читали «Кобзаря» разом з батьками, бабусями та дідусями, щоби ще раз торкнутися серцем Шевченкових творів та пройнятися їхнім духом.

     Розпочала другий день шевченківських читань віршем «Тече вода з-під явора» Діана Сеничак з Сваричева.
     Лілія Бігун з Нижнього Струтина написала вірш «Ми пам’ятаємо тебе, Тарасе» до 200-річчя з дня народження Кобзаря і з великим задоволенням представила власну поезію до уваги присутніх.
     Виразно прочитали напам’ять вірші Тараса Шевченка «Заросли шляхи тернами» Юлія Сеничак, «Гайдамаки» Павло Гулянич, «Село! І серце одпочине» Надія Руда з Рожнятова.    
     Світлана Лесів з Ясеновця завітала до світлиці районної бібліотеки для дітей зі своєю бабусею Наталією Миколаївною Лесів, яка і привила їй любов до книги, і прочитала напам’ять вірш «Світає, край неба палає…».
     Поезію «І мертвим, і живим…» майстерно прочитала Анастасія Шумей з Лецівки.
    Зачарував присутніх грою на сопілці учень Сваричівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Рожнятівської дитячої школи мистецтв Олександр Шищак.
     Учні Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом Іванни Володимирівни Чеховської, Мирослави Євстахівни Гумінської та Марії Гнатівни Якібчук підготували інсценізації по творах Шевченка. Сценічну мініатюру «Дивний сон» зіграли учні 5-А класу Тетяна Яценко, Яна Зварич, Тетяна Кравець та Павло Бойко і заспівали пісню «Зацвіла в долині червона калина».
     Учні 6-А класу Анастасія Шумей, Леся Мердух, Ніна Павлів, Аліна Попович і Тарас Шайко підготували сценічну мініатюру із життя Тараса Шевченка «Моя доля», виконали пісню «Реве та стогне Дніпр широкий», а Тарас Шайко, в ході інсценізації, майстерно заграв на сопілці «Думи мої».
     Бібліотекар читального залу районної бібліотеки для дітей Наталія Ігорівна Федів провела з юними поціновувачами творчості Кобзаря вікторину-тест «З якого твору Тараса Шевченка даний уривок?».
     На завершення зустрічі заступник директора по роботі з дітьми, завідувач районної бібліотеки для дітей Галина Михайлівна Курташ з метою об’єктивного оцінювання рівня обізнаності сучасних дітей та молоді з творчістю класиків української літератури та пропагування культурної і літературної спадщини нашого народу провела з учасниками шевченківських читань анкетування «Шевченко. Родина. Суспільство».

Немає коментарів:

Дописати коментар