пʼятницю, 19 квітня 2019 р.

КНИГОМАНІЯ – 2019: свято юних любителів читання

             18 квітня 2019 року в Івано-Франківській обласній бібліотеці для дітей відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2019». У конкурсі змагалися 14 учасників, які представляли свої улюблені книги. Рожнятівський район гідно представила переможниця ІІ етапу конкурсу – учениця 7 класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. Рибчук Тетяна. Разом з Тетяною на конкурс вирушила і група підтримки: дівчата зіграли під час конкурсу невеличку сценку з представленої книги.
     До слова, Всеукраїнський фестиваль дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2005 року. Його співорганізаторами є ГО «Форум видавців» та ДП «Український інститут книги». Цьогоріч Всеукраїнському конкурсу – 15 років! За роки проведення у ньому взяли участь понад 1 мільйон дітей. Активно долучаються до участі в конкурсі і юні читачі Рожнятівщини.
    Привітати учасників Всеукраїнського конкурсу Книгоманія 2019 завітали: Мирослава Корнелюк – заступник начальника управління культури і мистецтв національностей та релігій ОДА, Наталія Степанчук – головний редактор журналу «Однокласник», дитяча письменниця Зірка Мензатюк та прикарпатська письменниця Олеся Овчар.
    Урочисто та привітно зустрічала гостей обласна бібліотека. Для дітей-учасників були облаштовані фотозони. У залі працювали аніматори з якими мали можливість сфотографуватись усі бажаючі.
    Під час конкурсу вирували справжні емоції, всі учасники добре підготувалися, але компетентне журі визначило переможців. Тетяна Рибчук зайняла почесне ІІ місце. Під час конкурсу звучав справжній гімн книзі, бо кожен з номінантів говорив багато гарних слів на її адресу. Задоволення отримали всі – і переможці, нагороджені відповідними дипломами, і просто учасники, бо побували на справжньому святі книги.
  
     Директор обласної бібліотеки для дітей Ірина Тацакович подякувала всім учасникам конкурсу, побажала і надалі разом із книгою і бібліотекою  впевнено йти до здійснення своїх мрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар