пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Голосні читання Біблії: «Народження Ізмаїла»

      На передодні одного із найбільших християнських свят свята Великодня, у Чистий четвер, до світлиці Рожнятівської бібліотеки для дітей, завітали учні 4-го класу, Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, класовод Оксана Дмитрівна Мердух, на голосні читання Біблії.
      У такий світлий день присутні читали один із важливих розділів Старого Завіту «Народження Ізмаїла». Ізмаїл син Авраама, нащадка Сима, Хама, Яфета - нащадок Ноя. Через якого Господь благословив всі народи землі.
      Будучи послушним сином Господа Авраам був багатим на худобу, на срібло і золото, і лише одне засмучувало його: у нього не було дітей. І Авраам пожалівся Богові, на що Він відповів йому: «…Твоїм спадкоємцем буде не слуга, а той, хто народиться в тебе. Підведися і поглянь у небо, спробуй порахувати зірки, скільки зірок на небі – стільки буде у тебе нащадків…»
     Дивно було чути це Авраамові. Але він повірив Богові. І пізніше взяв Авраам за ще одну дружину собі, як просила його дружина Сара служницю єгиптянку Агар, і та народила йому сина, і назвала його Ізмаїл. Було на той час Авраамові вісімдесят шість років.
      Дітки уважно та вдумливо читали рядок за рядочком святе письмо. Отець декан Василь Пастух, як справжній наставник уміло та цікаво розтлумачив їм суть цього розділу, яка полягає у тому, що хто любить Бога, прислухається до Нього, йде за Ним слідом, той отримає в житті все чого прагне. Адже найбільше чого Господь бажає, щоб люди не грішили, а слідували його заповідям, любили Бога, і любили один одного.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар