четвер, 13 лютого 2020 р.

Я читаю Святе Письмо, щоб краще пізнати Бога

     13 лютого 2020 року із благословення отця Миколи Андибура у світлиці Рожнятівської бібліотеки для дітей в рамках проєкту «Голосні читання Біблії» учні 3-А класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів читали про Вавилонську вежу.
     Заступник директора по роботі з дітьми Рожнятівської ЦБС Оксана Михайлівна Озаришин у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на тому, що саме такі розмови зі священником сприяють духовному розвитку, релігійному навчанню та вихованню дітей, допомагають дітям краще зрозуміти Біблію, пізнати суть мудрого слова, що Бог говорить до своїх дітей.
     Історію про Вавилонську вежу діти дізналися з в першоджерела, тобто з Біблії. В Книзі Буття в розділі 11 розповідається, що на той час в усьому світі була одна мова. Нащадки синів Ноєвих, які прийшли на нову рівнину, вирішили збудувати місто та звести башту, вершина якої «аж до неба». Священник пояснив дітям прочитане, допоміг їм зрозуміти чому Бог, зійшовши й побачивши місто та вежу, вирішив змішати їхні мови, щоб вони перестали розуміти один одного.
 
     Працівники Рожнятівської бібліотеки для дітей виготовили для всіх учасників біблійних читань пам’ятні сувеніри до Дня Святого Валентина і вручили дітям на згадку про сьогоднішню зустріч.
      Біблійні читання розпочалися і закінчилися спільною молитвою о. Миколи разом з дітьми, адже молитва кожного з нас, як іскорка, а коли моляться разом – палає ціле багаття.
Саме церква, школа, бібліотека і батьки вдома мають брати активну участь у релігійному вихованні дітей, читати разом з ними Біблію, допомогти їм пізнати Бога.

Немає коментарів:

Дописати коментар