четвер, 20 лютого 2020 р.

У житті все можливо, коли ти із Богом

     20 лютого 2020 року в світлиці Рожнятівської бібліотеки для дітей, у день коли вся Україна вшановує пам'ять про героїв «Небесної сотні», які віддали своє життя на відстоювання права бути українцем,у світлиці Рожнятівської бібліотеки для дітей знову лунало Боже слово. 
     До уваги користувачів дитячої бібліотеки було представлено діючу виставку «Висока ціна Революції Гідності», метою якої є вшанувати пам'ять про людей, які не маючи в руках жодної зброї, гордо та відважно намагалися змінити долю нашої неньки України.
     В такий важливий і переломний для нашої держави час надзвичайно важливо пам’ятати що у житті все можливо, коли ти із Богом, коли ти віриш, коли ти знаєш і відчуваєш, те що Він поруч, і допомагає тобі коли ти до нього звертаєшся. Саме з таким зверненням до дітей та молитвою розпочав цю зустріч отець декан Василь Пастух, священик церкви Різдва Христового селища Рожнятів.
     Сьогодні до світлиці дитячої бібліотеки завітала частина учнів 3-А класу, із класоводом Лесюк Галиною Іванівною. Разом із отцем деканом Василем Пастухом та працівниками бібліотеки, присутні пригадали перші розділи із Біблії про «Створення світу, «Створення людини», «Вигнання з Раю», «Каїн та Авель», «Ноїв ковчег», та зачитували у голос біблійну історію «Вавилонська вежа».
     На перший погляд може здатися, що нічого страшного у тому, що люди прагнули побудувати вежу до небес, не було. Але якщо вдуматися у прочитані рядки, то стає зрозумілим, що не настільки люди прагнули радіти побудованому, як їхні помисли перетворилися у бажання стати на рівні із Богом, а бо й бути могутнішими за Нього. 
     Адже вони хотіли слави, хотіли стати могутнішими від Творця Світу, не розуміючи, що це може призвести до непередбаченого. З’ясувавши мету побудови Вавилонської вежі Господь не міг допустити задуманого людьми, і як покарання за одну ніч люди перестали розуміти один одного, і змушені були облишити будівництво.
     Отець Василь доступно пояснив дітям прочитане, разом із дітьми спільно обговорили почуте. А для кращого засвоєння прочитаної біблійної історії переглянули цікаву мультиплікаційну історію «Вавилонська вежа».
      Щиро сподіваємося, що наші зустрічі із Книгою Буття залишають у серцях малечі, маленьку іскринку любові до Бога. Адже немає на землі нічого важливішого ніж любов до Господа нашого. Тож навчімося розуміти це, і життя наше зміниться на краще.

Немає коментарів:

Дописати коментар