пʼятницю, 12 червня 2015 р.

ДОСВІД СІМЕЙНОГО ЧИТАННЯ У НАШІЙ БІБЛІОТЕЦІ МИ ПРЕДСТАВЛЯЛИ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ

      11 червня 2015 р. в ОУНБ ім. І. Франка відбулося засідання об`єднаної науково-методичної ради на тему «Сімейне читання, родинне виховання для дітей – від теорії до практики». На засіданні ми гордо представили багатий досвід організації сімейного читання в Рожнятівській ЦБС.
      Згідно тематики засідання про сімейне читання, родинне виховання в бібліотеках Рожнятівщини розповіла заступник директора по роботі з дітьми Рожнятівської ЦБС Курташ Г. М.

      Цікава мультимедійна презентація діяльності бібліотек для дітей Рожнятівської ЦБС розкрила тісну співпрацю бібліотечних працівників, маленьких читачів та їхніх батьків. У виступі було  зроблено акцент на тому, що найголовнішим завданням бібліотек є розвиток сталого читацького і культурного світогляду, всебічна підтримка престижу читання. 
      Колеги-бібліотекарі також дізналися про зонування у бібліотеках, що є  як однієюз умов створення сприятливої атмосфери для кожної дитини. Також з метою інформування батьків про нові надходження, цікаві заходи, акції видаються інформаційно-бібліографічні списки, покажчики, листівки і закладки, серед яких – поради батькам «Дитина і книга: пам'ятка для батьків» «Як навчити дитину читати», рекомендаційний бібліографічний список «Читаємо разом з батьками». Галина Курташ також представила досвід «театрального» прочитання літературного твору, діяльність лялькового театру «Барвінок», проведення заходів, здатних викликати інтерес до спільного читання – «Мама, тато і я - читаємо «Кобзаря» (в рамках Тижня дитячого читання), родинного свята Щаслива родина - процвітаюча країна», майстер-класів, на яких діти презентують свою творчість. З цікавістю слухали присутні інформацію про організацію дозвілля дітей під час літніх канікул «Літо з книгою» (заходи на літніх бібліомайданчиках), проведення флешмобів «Як пройти в дитячу бібліотеку», «Спитаємо жирафу, якого ми росту»; акцій «Міняю повітряну кульку на віршик», «Сонячне майбутнє дітей України». 
      А щоб підняти інтерес бібліотечних працівників та людей, які працюють з дітьми до читання книги, поповнити фонди бібліотек новими надходженнями друкованої продукції, донести рекламу про нові послуги до кожної дитини віддаленого гірського села, які здійснюються за допомогою засобів популяризації візуальної культури з використанням новітніх інформаційних технологій в бібліотеках Рожнятівської ЦБС було реалізовано проект «Мобімеді@тека йде до дітей гірських сіл». На часі впровадження мережевого проекту «Сімейне кіно в гірській бібліотеці», який відібраний до Плану реалізації Стратегії розвитку Івано-Франківської області на період 2015-2020 роки».
      Члени Ради взяли активну участь в обговоренні вищенаведеної інформації, відзначивши креативність, використання бібліотерапії та цікаві новації в роботі Рожнятівської бібліотеки для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар