пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Ще один крок до Бога: відбулась чергова зустріч проекту «Голосні читання Біблії»

     21 березня 2019 року в Рожнятівській дитячій бібліотеці відбулась чергова зустріч маленьких поціновувачів Божого слова. Цього разу згідно з духовно-просвітницьким проектом «Голосні читання Біблії» діти – учні 3 класу Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з класоводом Павліною Федорівною Олексин вчитувались у рядки розділу «Каїн і Авель». Вдумуючись у кожне слово, рядочок, діти з великою старанністю робили свої наступні кроки до Бога.
 
 
     Роз’яснюючи прочитане, священик отець Василь Пастух у зрозумілій для дітей формі доніс до маленьких слухачів зміст розділу. Він сказав, що за Біблією, світ не постав сам собою. Він був створений Богом. У Біблії чітко й послідовно стверджується думка про Творця всього сущого як Доброго Отця, який любить створений ним світ. Але тоді виникає запитання: чому у світі існує зло? І діти знайшли відповідь, вони дружно відповіли, бо існує заздрість, підступність, а отже існує гріх. Саме про це і йдеться у даному розділі. Осмислюючи прочитане, діти також знайшли відповіді на такі питання: Як ви розумієте поняття «жертва»?; Чим пожертвували Господу брати?; Чому Бог прийняв жертву Авеля, а жертву Каїна не прийняв?; За що Каїн убив Авеля?; Як Бог покарав Каїна? Відбулось також жваве обговорення такої важливої теми «Чи можна йти до Бога через убивство?»
 
      Вдалим доповненням для розуміння прочитаного послугував мультиплікаційний фільм «Історії Старого Завіту – Каїн та Авель».

Немає коментарів:

Дописати коментар